Har du tänkt på fasen? - C.E. Schneckenflügel GmbH
För översikt

Har du tänkt på fasen?

Nytt från produktionen:

Oavsett om det gäller jordborrar, snöfräsar eller findosering av kryddor inom livsmedelsindustrin: Skruvar används till väldigt många olika saker inom anläggningsbyggnad. Lika mångfaldiga är de specifikationer som vi arbetar med vid tillverkningen av våra skruvbladssegment.

En mängd olika varianter beställs allt oftare med fasad kant. Den här brutna kanten betecknas som ”fas” inom metallbearbetning och själva tillverkningen kallas för ”fasning”. Det är inte alla förbindelser som kräver en fas. Men om en stabil söm önskas, exempelvis på en tunnelborrmaskin som utsätts för enorma krafter, används fasning. Främst vid förberedandet av svetssömmar är det viktigt att de enskilda komponenterna fasas. Dessutom har fasen på skruvblad ofta fler funktioner, exempelvis som skärkant.

Varför lönar det sig att skapa ett fasskär?

Inom maskinbyggnad är fasning av komponenter både ansträngande och kostnadsintensivt beroende på materialet. Än i dag använder många företag arbetskrävande förfaranden, såsom manuell slipning, för att skapa en fas på komponenten efter tillskärningen.

Särskilt vid former som skruvblad är efterarbetet platskrävande och svårhanterligt. Sedan tillkommer de tjocka materialen som nästan omöjliggör en manuell bearbetning i den önskade precisionen. Moderna skäranläggningar kräver ingen efterbearbetning av komponenterna, eftersom de snabbt levererar exakta och rena resultat redan vid tillskärningen. 

Vi gör det åt dig.

För C.E. Schneckenflügel utgör fasning inget problem. Precis som inom alla produktionsområden använder vi automation och digitalisering för att optimera processerna. Våra högmoderna skäranläggningar från ZINSER skapar fasen redan vid tillskärningen av skruvbladet. Exakt, snabbt och kostnadseffektivt. Bara för några år sedan var sådana komplexa skärmönster inte ens möjliga, för att datorkapaciteten hos många maskiner var för låg. Men tack vare det svängbara 3D-fashuvudet i plasmaskärmaskinerna hos C.E. Schneckenflügel är även skär i inner- och ytterdiametern mögliga. Därmed erbjuder vi våra kunder en viktig tjänst som sparar både tid och pengar, särskilt som det för närvarande råder brist på utbildad arbetskraft och ökande lönekostnader.

Vad är en ”fas” för dig?

Har du frågor om fasskär? Vi berättar gärna för dig, när en fas är en fördel, även utifrån dina ritningar. Och om du redan vet, att kanten på dina skruvblad ska ha en fas, kan vi skapa den under tillskärningen och därmed bespara dig det arbetskrävande och kostnadsintensiva arbetssteget redan under produktionen. För övrigt: För att du inte ska missa fasen vid en order, erbjuder vårt online-beställningsformulär snart möjligheten att ange fasskärets mått!

Kontakta oss.

Bra information från marknadsledaren!

Och nu till prenumerationen på nyhetsbrevet

Prenumeration på nyhetsbrev
Nach oben scrollen