Heeft u aan de rand gedacht? - C.E. Schneckenflügel GmbH
Naar overzicht

Heeft u aan de rand gedacht?

Nieuws van de productie:

In een grondboor, een sneeuwfrees of voor de fijne dosering van kruiden bij de fabricage van levensmiddelen: schroefbaden worden bij de installatiebouw ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen. Net zo veelzijdig zijn dan ook de resp. specificaties die we tijdens de fabricage van de segmenten voor onze schroefbladen omzetten.

Een groot aantal varianten wordt in toenemende mate besteld met een afgeschuinde rand. Deze “gebroken” rand wordt bij de metaalbewerking aangeduid als “bevel” of “laskant”, het aanbrengen van deze rand heet “afkanten”. Niet voor elke verbinding is een laskant nodig. Wanneer er echter een stabiele naad vereist is, bv. bij een tunnelboormachine die is blootgesteld aan enorme krachten – is een goede laskant onontbeerlijk. Vooral voor de voorbereiding van lasnaden is het afkanten van verschillende onderdelen van belang. Daarnaast heeft de laskant aan een schroefblad vaak tevens een andere functie, bijvoorbeeld als snijrand.

Waarom is afkanten zinvol?

In de machinebouw is het afkanten van onderdelen, afhankelijk van het materiaal, moeizaam en kostbaar. In de dagelijkse praktijk maken veel ondernemingen ook nu nog vaak gebruik van omslachtige methoden zoals slijpen met de hand om de laskant aan te brengen nadat het onderdeel op maat is gesneden.

Vooral bij een vorm als een schroefblad is deze nabewerking echter moeilijk uitvoerbaar. Hierbij komt nog eens de enorme materiaaldikte waardoor handmatig bewerken met de juiste precisie vrijwel onmogelijk wordt. Moderne snij-installaties maken de nabewerking van de onderdelen overbodig en leveren snel nauwkeurige en schone resultaten wanneer het onderdeel op maat wordt gesneden.

Wij doen dat voor u.

Voor C.E. Schneckenflügel is afkanten geen probleem. Net als bij onze andere productieprocessen vertrouwen we ook hier op automatisering en digitalisering voor de optimalisatie van het proces. Onze ultramoderne ZINSER snij-installatie voert het afkanten al uit wanneer het schroefblad op maat wordt gesneden. Nauwkeurig, snel en voordelig. Nog slechts enkele jaren geleden waren dergelijk complexe snijpatronen niet eens mogelijk omdat de rekencapaciteit van de machines daarvoor onvoldoende was. Dankzij de zware draaibare 3D-snijkop in onze plasmasnijder is bij C.E. Schneckenflügel ook snijden in de binnen- en de buitendiameter mogelijk. Wij bieden onze klanten hiermee een belangrijke service waarmee vooral bij een moeizame arbeidsmarkt en stijgende loonkosten tijd en geld kan worden bespaard.

Wat zijn uw gedachten over de “rand”?

Heeft u vragen over het afkanten? Wij bieden ondersteuning en advies, ook aan de hand van uw tekeningen, om aan te geven waar afkanten zinvol kan zijn. Wanneer u al vooraf weer dat de rand van uw schroefblad afgeschuind moet worden, kunnen we dit als maatwerk realiseren en deze moeizame en kostbare stap al tijdens de productie van u overnemen. Trouwens: om er zeker van te zijn dat u de rand bij uw opdracht niet over het hoofd ziet, biedt ons online bestelformulier binnenkort ook de mogelijkheid om afkanten op maat aan te geven!

Neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven van de marktleider!

Nu abonneren op de nieuwsbrief

Abonneren op de nieuwsbrief
Nach oben scrollen